Inhoudsopgave

Picture of Evers Uitvaartverzorging

Evers Uitvaartverzorging

Inhoudsopgave

Uitvaartverzekering en vrije keuze

Regelmatig krijgen wij de volgende vraag: “Mag ik de uitvaart door jullie laten verzorgen ondanks dat ik ergens anders verzekerd ben?”

In Nederland heeft iedereen de vrije keuze om zijn eigen uitvaartverzorger te kiezen. Sterker nog: U bent niet eens verplicht een uitvaartverzorger te kiezen, u mag het namelijk ook zelf regelen. Een verzekering mag u niet verplichten met een bepaalde partij in zee te gaan. De enigste uitzondering hierop zijn uitvaartverenigingen die veelal in Zuid-Limburg voorkomen, daarbij kan de uitkering (gedeeltelijk) vervallen indien men niet de ‘verenigings-uitvaartverzorger’ kiest.

Er zijn uitvaartverzekeringen die bij een melding van overlijden de nabestaanden erop wijzen dat het onverstandig is om naar een externe uitvaartverzorger te gaan. Ze wijzen er dan op dat wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van het dienstenpakket die bij de verzekering hoort, men elders (veel) duurder uit zal zijn. Helaas vermelden ze er niet altijd bij dat sommige zaken zoals bijvoorbeeld een koffietafel, het rouwdrukwerk (bijvoorbeeld wel rouwkaarten maar geen prentjes),een voorganger of ritueel begeleider en eventueel andere zaken niet binnen het pakket vallen en daarvoor bijbetaald moet worden.

Kijk altijd goed naar uw uitvaartverzekering: wat zijn de voorwaarden, wat is de hoogte van de uitkering en welke zaken zitten er wel of niet in het pakket?

Bij Evers Uitvaartverzorging maken wij in alle gevallen een kostenberekening naar aanleiding van een (kosteloze) voorbespreking of het regelgesprek van de uitvaart zodat u precies weet waar u aan toe bent. Natuurlijk kunnen wij ook met u bekijken welke zaken wel en niet in uw verzekeringspakket zitten en wat we dan voor u zouden kunnen betekenen. U kunt ten alle tijden bij ons informeren 0475-582458.

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

Nabestaandenavond

Gisteravond heeft in de aula van het Evers Uitvaarthuis onze nabestaandenavond plaatsgevonden. Met een persoonlijk woord van de uitvaartleiders en met eigen gekozen muziek stonden

Bekijk artikel