Onze uitvaartleiders

Maak kennis met onze uitvaarleid(st)ers

Overlijden melden

Bel vrijblijvend 0475 - 582 458

Tarieven

Hier vindt u onze tarieven

Offerte of vragen?

Neem contact met ons op

Frank Sopacua

Frank Sopacua

Door het vroegtijdig overlijden van mijn ouders heb ik op jonge leeftijd kennis mogen maken met de dood. Uit deze levenservaring weet ik dat betrekken en betrokken worden bij het afscheid nemen van een dierbare erg belangrijk is.

Afscheid nemen betekent het doorlopen van een aantal rouwfases. Lachen om mooie herinneringen kan plots worden afgewisseld door verdriet. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Rouwen begint vaak met het onder ogen komen van het verlies. Ik begeleid families bij het zetten van de eerste stappen in de rouwverwerking. Als uitvaartleider wil ik voor rust zorgen in een periode van afscheid. Denken in mogelijkheden.

Als uitvaartleider kom ik op het meest persoonlijke moment heel dicht bij nabestaanden. Naast dat ik er op dat moment kan zijn om de praktische zaken uit handen te nemen, ben ik er graag om een luisterend oor te bieden en nabestaanden te steunen bij hun verlies. Samen zorgen we voor een waardig en respectvol afscheid van uw dierbare, waarbij de wensen van de overleden dierbare en nabestaanden centraal staan. Hierbij heeft u alle ruimte om uw eigen wensen en die van uw overleden dierbare kenbaar te maken.

Petra Janssen - van Lier

“Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige in de zorg en veel ervaring heb opgedaan in met name de terminale zorg, heb ik voor een carrièreswitch gekozen en een bewuste keuze gemaakt om te gaan werken als uitvaartleider.”

Ondersteuning bieden in het allerlaatste stapje in de cyclus van het leven, het afscheid van het leven.

Ik heb gekozen om bij Evers Uitvaartverzorging te gaan werken omdat je de nabestaanden begeleidt gedurende het gehele traject: vanaf de melding dat iemand overleden is tot en met het controleren van de factuur voordat die wordt verstuurd. Alles wat er nodig is om de nabestaanden te faciliteren waar nodig, om het afscheid te vormen naar hun wensen. Een “standaard” uitvaart is er bijna niet meer, geen enkele uitvaart is hetzelfde en hoe mooi is het om samen met de nabestaanden een unieke uitvaart te organiseren, passend bij het geleefde leven van de overledene en wat zorgt voor een blijvend herinnering voor de toekomst.

Uitvaartleider is geen gemakkelijk beroep maar wel ongelooflijk dankbaar. Het voelt ook niet echt als “werk” maar een voorrecht om dit te kunnen en mogen doen. Een voorrecht dat mensen je het vertrouwen geven, ondanks de verdrietige omstandigheden, om samen met hen een uniek, liefdevol en waardig afscheid te organiseren voor hun dierbare. Te mogen luisteren naar de vele, vaak ongelooflijke levensverhalen en herinneringen die op deze momenten met je worden gedeeld bij de voorbereiding van een uitvaart. Verdriet en vreugde liggen heel dicht bij elkaar op zulke momenten.

Elke werkdag is anders en van te voren ook niet te voorspellen. Verzorgen van de overledene, begeleiden van de nabestaanden, administratieve zaken, drukwerk, eventueel meedenken met teksten maken voor de dienst en deze ook voordragen, etc. Je moet rustig en empathisch zijn, goed kunnen luisteren, veel organisatorisch vermogen hebben en flexibel zijn.

“Kortom, het is een prachtig beroep!”

Petra Janssen - van Lier
Annet Engels - van de Vondervoort

Annet Engels - van de Vondervoort

“Het geeft me veel voldoening om nabestaanden bij te kunnen staan tijdens deze verdrietige en intense periode in hun leven na het overlijden van hun dierbare.”

De dood is iets wat ieder in ons leven heeft meegemaakt of nog gaat meemaken, het hoort bij het leven zoals ze zeggen, maar toch is het voor velen onbekend terrein.

Voor mij zelf loopt het overlijden van ons pasgeboren dochtertje als een rode draad door mijn leven.

Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben en de keuze die ik heb gemaakt om uitvaartleidster te worden.

Dat is haar erfenis aan mij en daardoor ervaar ik dat de dood ook goede dingen kan voortbrengen.

Het voelt bijzonder om nabestaanden te mogen begeleiden, om samen de uitvaart van hun dierbare naar hun wensen te regelen, wat al een belangrijke stap kan zijn in hun rouwproces.

Chauffeurs
Dames nachtdienst
Aula & kerk dames

Waarin kunnen we u bijstaan?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.