Onze uitvaartleiders

Maak kennis met onze uitvaarleid(st)ers

Overlijden melden

Bel vrijblijvend 0475 - 582 458

Tarieven

Hier vindt u onze tarieven

Offerte of vragen?

Neem contact met ons op

Guus Evers

“Het omgaan met mensen, zeker in momenten van diep verdriet, geeft veel voldoening zeker als je als persoon een toegevoegde waarde kunt zijn in het verwerken van verlies van dierbaren.”

Een eervol werk waar je ondersteunend bent in de dagen van afscheid. Door vooral goed te luisteren en dan invulling geven aan de wensen is een belangrijke taak.

Het mooiste compliment wat men mij als uitvaartleider kan geven is: Daar zijn waar je nodig bent en verder je werk op de achtergrond doen. Uitvaartleider is een mooi vak waar je betekenisvol dienstbaar kunt zijn.

Uitvaartleider Guus Evers
Uitvaartleider May Evers - Bruekers

May Evers - Bruekers

“Als uitvaartleider mag je een familie begeleiden in een moeilijke periode in hun leven, ze hebben iemand verloren die hen heel dierbaar is, een emotionele tijd, vaak al voorafgaand aan een ziekteperiode of een plotseling overlijden.”

Vaak zijn er al wensen kenbaar gemaakt, maar ook komt het voor dat de familie niet op de hoogte is hoe de overledene dacht over zijn of haar eigen uitvaart.

Je mag dan meedenken en de familie helpen om er een mooie en waardige uitvaart van te maken in de stijl van de overledene. Het verdriet onder woorden proberen te brengen in een persoonlijke dienst met gekozen muziek, woorden, een gebed, aankleding van de aula is vaak heel emotioneel, maar ook belangrijk voor de verwerking. Als je dan mee mag denken, als je dat vertrouwen van de familie krijgt, dan weet je weer waarom je uitvaartleider bent geworden.

Het geeft een heel warm gevoel dat je hen het afscheid hebt kunnen geven waarvan ze zeggen: zo was het goed.

Gonnie Broods

“Toen mijn vader in 2010 overleed en ik nauw betrokken werd bij het regelen van zijn afscheid, wist ik: dit wil ik ook voor mensen die een dierbare verloren zijn, kunnen betekenen”.

Ik heb in deze periode ervaren hoe belangrijk het is om ondersteuning te hebben bij het regelen van de uitvaart, maar vooral ook om ruimte te krijgen voor onze eigen inbreng.

Door de persoonlijke benadering van de uitvaartbegeleider en het vertrouwen dat alles goed geregeld werd, hadden wij als nabestaanden ook tijd en ruimte voor ons verdriet. We konden elke dag een stukje afscheid nemen van de man waar wij van hielden. Het afscheid is mede dankzij deze begeleiding, een dierbare herinnering geworden.

Als ik u mag begeleiden tijdens het afscheid van de persoon waar u van houdt, zet ik mij volledig voor u in, want ik gun u met heel mijn hart ook zo een dierbare herinnering.

Uitvaartleider Gonnie Broods
Uitvaartleider Petra Janssen - van Lier

Petra Janssen - van Lier

“Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige in de zorg en veel ervaring heb opgedaan in met name de terminale zorg, heb ik voor een carrièreswitch gekozen en een bewuste keuze gemaakt om te gaan werken als uitvaartleider.”

Ondersteuning bieden in het allerlaatste stapje in de cyclus van het leven, het afscheid van het leven.

Ik heb gekozen om bij Evers Uitvaartverzorging te gaan werken omdat je de nabestaanden begeleidt gedurende het gehele traject: vanaf de melding dat iemand overleden is tot en met het controleren van de factuur voordat die wordt verstuurd. Alles wat er nodig is om de nabestaanden te faciliteren waar nodig, om het afscheid te vormen naar hun wensen. Een “standaard” uitvaart is er bijna niet meer, geen enkele uitvaart is hetzelfde en hoe mooi is het om samen met de nabestaanden een unieke uitvaart te organiseren, passend bij het geleefde leven van de overledene en wat zorgt voor een blijvend herinnering voor de toekomst.

Uitvaartleider is geen gemakkelijk beroep maar wel ongelooflijk dankbaar. Het voelt ook niet echt als “werk” maar een voorrecht om dit te kunnen en mogen doen. Een voorrecht dat mensen je het vertrouwen geven, ondanks de verdrietige omstandigheden, om samen met hen een uniek, liefdevol en waardig afscheid te organiseren voor hun dierbare. Te mogen luisteren naar de vele, vaak ongelooflijke levensverhalen en herinneringen die op deze momenten met je worden gedeeld bij de voorbereiding van een uitvaart. Verdriet en vreugde liggen heel dicht bij elkaar op zulke momenten.

Elke werkdag is anders en van te voren ook niet te voorspellen. Verzorgen van de overledene, begeleiden van de nabestaanden, administratieve zaken, drukwerk, eventueel meedenken met teksten maken voor de dienst en deze ook voordragen, etc. Je moet rustig en empathisch zijn, goed kunnen luisteren, veel organisatorisch vermogen hebben en flexibel zijn.

“Kortom, het is een prachtig beroep!”

Annet Engels - van de Vondervoort

“Het geeft me veel voldoening om nabestaanden bij te kunnen staan tijdens deze verdrietige en intense periode in hun leven na het overlijden van hun dierbare.”

De dood is iets wat ieder in ons leven heeft meegemaakt of nog gaat meemaken, het hoort bij het leven zoals ze zeggen, maar toch is het voor velen onbekend terrein.

Voor mij zelf loopt het overlijden van ons pasgeboren dochtertje als een rode draad door mijn leven.

Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben en de keuze die ik heb gemaakt om uitvaartleidster te worden.

Dat is haar erfenis aan mij en daardoor ervaar ik dat de dood ook goede dingen kan voortbrengen.

Het voelt bijzonder om nabestaanden te mogen begeleiden, om samen de uitvaart van hun dierbare naar hun wensen te regelen, wat al een belangrijke stap kan zijn in hun rouwproces.

2020 Annet Foto
Chauffeurs
Dames nachtdienst

Waarin kunnen we u bijstaan?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.